De affaire Christie – Nina De Gramont

Titel: DE AFFAIRE CHRISTIE
Auteur: NINA DE GRAMONT Vertaler: Katrien Verelst
Verschijningsdatum: 25 november 2022
Uitgeverij: Pelckmans
376 Pagina’s

De man van Agatha Christie beslist om zijn vrouw te verlaten en te trouwen met zijn minnares, een gezamenlijke vriendin. Daarop verdwijnt Agatha Christie en gedurende 10 dagen wordt er met man en macht naar haar gezocht. Waar is ze? En is de minnares echt verliefd of is er een andere reden voor haar ambitie om met de man te trouwen?

“Conan Doyle zag er met zijn zevenzestig lentes (vier jaar verwijderd van zijn eigen toetreden tot het spirituele hiernamaals) nog erg knap en zelfverzekerd uit.”

De verdwijning, dag zeven, vrijdag 10 december 1926
C = Geweldig fijn leesbaar boek

Meer info over de oordelen: fictie oordelen

Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: Agatha Christie is inderdaad ooit 10 dagen verdwenen. Bij terugkomst zei ze alleen maar dat ze zich niet herinnerde wat er gebeurd is. En dat is de inspiratie geweest voor veel verhalen waaronder dit. In dit boek volgen we het perspectief van de minnares maar af en toe zijn er dingen die ze vertelt maar waar ze zelf niet bij was/is.

Het is een zeer speciaal boek. Zoals je kan lezen in het citaat, beleef je mee wat er nu gebeurt maar krijg je regelmatig ook toekomstige gebeurtenissen te zien (hier het moment dat Conan Doyle zal overlijden). En dit maakt het vreemd en leuk tegelijk. De auteur doet dit op een heel goede manier.

Het verhaal zelf is ook zeer boeiend. Het is een mengeling van verschillende genres: romantiek, mysterie, thriller, drama. Al het goede van elk van die genres zit hierin. Ik heb echt genoten van alle verhaallijnen en wilde heel graag weten hoe alles zou aflopen. En ook daar stelt de schrijver niet teleur. Elke verhaallijn krijgt een afgerond einde dat voldoening geeft.

Echt een heel goed boek dat liefhebbers van bijna alle genres kan gelukkig maken. Een dikke aanrader.

1 Reactie on “De affaire Christie – Nina De Gramont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *