Guiseppe Minervini, de schrijver

Ik startte een paar weken geleden in het boek ‘krank’ van Guiseppe Minervini. De bedoeling was dat een review zou verschijnen op 26 april maar dat is dus niet gebeurd. Dit boek was één van de eerste boeken die ik niet uitlas. Ik maakte daarom een nieuwe pagina met ‘did not finish’ boeken. Maar misschien wil ik net daarom iets meer over deze schrijver te weten komen.

Guiseppe Minervini mag dan een Italiaanse naam hebben, hij woont en werkt in Kortrijk (en is geboren in Roeselare). Schrijven is blijkbaar maar één deeltje van zijn werk. Op zijn website wordt hij omschreven als filosoof (mogelijk daarom dat het boek Krank mij niet lag), muzikant, regisseur, redacteur en schrijver. 

Het boek ‘Krank’ was de debuutroman, gepubliceerd in 2023 op 29-jarige leeftijd. Hij schreef 10 jaar (!) aan dit boek maar schreef tussendoor wel al non-fictie, poëzie en proza in verschillende tijdschriften. 
Uit de interviews rond ‘Krank’ werd duidelijk dat het effectief een filosofisch boek is en dat de schrijver ook weet dat het geen ‘makkelijk’ boek is. 

Over zijn routine is niet zoveel terug te vinden, wat ergens logisch is. Hij heeft 10 jaar gewerkt aan dit boek (waarvan +/- 4 jaar fulltime) dus er is niet echt een routine lijkt me.

Hoe meer ik erover lees hoe logischer dat ik het boek Krank geen goed boek vond. Het zegt ongetwijfeld meer over mij dan over de schrijver. Hij zegt zelf dat het boek niet voor iedereen is weggelegd. Daardoor voel ik me minder schuldig.

https://www.giuseppeminervini.be/bio

https://www.rektoverso.be/artikel/de-roman-als-vertelmachine-een-gesprek-met-giuseppe-minervini-over-zijn-debuut-krank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *