Het schaduwmeisje – Lydia Albadoro

Titel: HET SCHADUWMEISJE
Auteur: LYDIA ALBADORO
Verschijningsdatum: 09 maart 2024
Uitgeverij: Brave New Books
183 Pagina’s

Faith heeft na een traumatische jeugd en een job op een cruiseschip, eindelijk tijd voor zichzelf. Ze gaat van boord in Napels met als doel enkele dagen vrij te nemen en daarna werk te zoeken. Maar dan krijgt ze de kans van haar leven aangeboden door de rijke Italiaanse Vito. Al snel blijkt er meer te zitten achter het aanbod en moet Faith vrezen voor haar leven.

“Ze was ieder besef van tijd verloren en zwierf al dagen tussen leven en dood toen ze de schaduw opnieuw terugzag in de kamer. Maar de kakkerlakken lieten haar niet met rust toen de schaduw dichterbij kwam.”

Hoofdstuk 1, proloog, eerste zin

C = Geweldig fijn leesbaar boek

Meer info over de oordelen: fictie oordelen

Dit is een thriller en de proloog zorgt ervoor dat je gedurende het hele boek op het puntje van je stoel zit. Je weet door de proloog waar het meisje terecht zal komen en daardoor is elke hint in de rest van het boek iets wat de spanning opdrijft. Je twijfelt bij elke ontmoeting of het nu gaat gebeuren of niet. Het boek is goed geschreven waardoor je vlot doorheen de hoofdstukken leest. 

Je voelt het wellicht al aankomen, er is een maar. In het begin voelt het allemaal een beetje onnatuurlijk aan, in de zin dat je verwacht dat Faith minder goedgelovig zou zijn. En daarnaast is het ook wel een heel hard boek. Het is dus geen boek voor gevoelig zieltjes, er wordt vlot fysiek en seksueel geweld gebruikt.

Ook aan het einde miste ik een aantal onopgeloste draden. Het stelde mij ergens teleur omdat er een aantal verhaallijnen niet volledig uitgewerkt leken. Ik heb het gevoel dat niet alles duidelijk is geworden van wat waarom gebeurd is en hoe alle verschillende personages aan elkaar gelinkt waren.

Een goed geschreven spannend boek maar het verhaal kon naar mijn aanvoelen iets meer verdiept worden.

1 Reactie on “Het schaduwmeisje – Lydia Albadoro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *