Stand van zaken schrijfprojecten – april 2024

Het tweede kwartaal is gestart en dus is het tijd voor een stand van zaken in mijn schrijfprojecten. Helaas was 2024 tot nu toe nogal povertjes op schrijfvlak. Ik blijf moeite hebben om een goede routine te vinden. Maar deze blogs zijn een vorm van verantwoording en hopelijk kan ik hierna terug vol goede moed aan de slag…

In mijn vorige stand-van-zaken-blog was ik nog vol goede moed over mijn revisieproces bij ‘Maggie’s boek’ en ‘Ik ben geen moordenaar’. Maar dit is niet echt succesvol geweest. In geen van beide heb ik echt vooruitgang geboekt. 

De tweede versie van Maggie’s erfenis wou ik eind januari afgerond hebben maar dat is dus niet gelukt. Dus starten we met plan C. Wat voor mij wel lijkt te werken is deelnemen aan wedstrijden dus doe ik dat. Dit boek past perfect in de ‘Summer Romance Schrijfwedstrijd’ met een deadline op 1 september 2024. Dus daar gaan we voor. Tegen dan zouden we  (en dan bedoel ik “ik”) versie 2 en 3 afgerond moeten kunnen hebben.

Het boek ‘Ik ben geen moordenaar’ ligt voorlopig in de kast. Misschien dat ik dit later terug opneem. Mogelijk deel ik hier nog eens een aantal hoofdstukken als vervolg op de proloog van 11 maart. Ook dat zou een manier zijn om hoofdstuk per hoofdstuk te herbekijken voordat ik hem hier publiceer.

Waar ik de afgelopen maanden wel iets rond gedaan heb, is de voorbereiding voor een toneelstuk. Het is nog steeds mijn ambitie om hiermee verder te gaan en hopelijk slaag ik erin om een eerste versie klaar te hebben ergens in de zomer. Op dit moment ben ik aan het nadenken over het verhaal en de personages en het begint vorm te krijgen dus ik ben weer optimistisch (want dat draait meestal goed uit ;-)).

De afgelopen maanden deed ik niet mee met nieuwe wedstrijden. Ik startte wel met een novelle (20000-30000 woorden) in het kader van een wedstrijd maar het ging niet echt vooruit. Op 14 april had ik iets meer dan 6000 woorden maar het verhaal vond ik niet goed genoeg en aangezien 1 mei de deadline is, was dat niet echt realistisch. Dus heb ik die ambitie gestaakt. En hoewel ik dacht me te gaan focussen op het toneelstuk en de revisie van Maggie’s erfenis, heb ik me toch weer laten verleiden. De Renate Dorrestein-prijs wedstrijd heeft een deadline op 2 juni voor 7.500 woorden en dat lijkt me weer haalbaar. Dus ben ik daar aan begonnen. We zullen zien of we deze wel halen.

Ik las enkele boeken over schrijven maar voorlopig kon ik er weinig mee doen. Mijn plannen rond het enneagram leken niet echt ergens toe te leiden. De ‘persoonlijkheden’ waren toch niet zo nuttig als ze leken.

Over de cursus korte verhalen kon je vorige week al iets lezen. Ik schrijf me later dit jaar in voor een nieuwe cursus rond personages ontwikkelen. Hopelijk levert dat iets op.

We zitten dus nog steeds in een schrijfdipje, hopelijk brengen de lente en zomer nieuwe energie om terug echt aan het werk te gaan.

1 Reactie on “Stand van zaken schrijfprojecten – april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *